Каква е ползата от растителните екстракти в продуктите за грижа за кожата?

- 2021-03-30-

През последните години все повече хора се стремят към естествена и безопасна грижа за кожата, така че има много продукти за грижа за кожата с растителни екстракти като точки за продажба, дори съставките на продуктите за грижа за кожата не са изключение. Много блогъри и Джимей, които се грижат за грижата за кожата, са доста загрижени за растителните екстракти. Някои казват, че продуктите за грижа за кожата съдържат растителни екстракти, няма да предизвикат дразнене на кожата; Някои също казват, че това са безполезни компоненти, полза няма.

Растителните екстракти стават все по-разнообразни
През последните години, тъй като концепцията за безопасност на растенията е дълбоко вкоренена, проучването и разработването на растителни суровини в Китай също се ускориха.

С пускането на изданието на Китайската фармакопея 2020 може да се види, че броят на разновидностите на традиционната китайска медицина е надхвърлил броя на разновидностите на химическите лекарства. Това допълнително показва, че растителните екстракти се използват все по-широко в козметиката.

Определение:растителният екстракт се отнася до биологичните малки молекули и макромолекули като основните растителни продукти, образувани с цел отделяне и пречистване на един или повече ефективни компоненти в растителните суровини чрез физични, химични и биологични методи.

Опис на добре познати растителни екстракти

Хората, които се стремят към растителни екстракти, обикновено ги смятат за меки, успокояващи и нестимулиращи и са подходящи за повечето хора. Но това е повече от това.

Салицилова киселина:Салицилова киселина от върбова кора, в допълнение към добре познатите черни точки, за затваряне на устата и контрол на маслото и други функции, но също и чрез инхибиране на PGE2 и намаляване на възпалението и играе противовъзпалителен и противосърбежен ефект.

Арбутин:извлечете листата от мечешки плодове. Основните му компоненти са глюкозид и феноли. Основно инхибира образуването на меланин чрез инхибиране на активността на тирозиназата и има добър ефект от изпъстрянето и премахването на местния меланин. Арбутинът е относително мек и ефективен избелващ препарат.

Пикногенол:Екстракт от кората на боровите дървета, за да помогне за защита на кожата срещу ултравиолетова светлина и избелване на кожата. Може да инхибира производството на възпалителни фактори, да помогне на кожата да устои на суровата среда; Основно е да се повиши еластичността на кожата, да се насърчи синтеза на хиалуронова киселина и синтеза на колаген, против стареене.

В допълнение към горното, ето някои добре познати възстановяващи, успокояващи, противовъзпалителни ... Екстракти.

Конен зъб за намиране:
Екстрактът от тученица може да инхибира активността на тирозиназата, да предотврати синтеза на меланин, има определен избелващ ефект; Той има очевиден инхибиторен ефект върху хиалуронидазата, така че да реализира ефекта на инхибиране на алергичната реакция.

Той може да инхибира апоптозата на кератиноцитите и фибробластите, да обърне диференциацията на кератиноцитите, да защити човешките кожни клетки от клетъчно увреждане, предизвикано от ултравиолетовите лъчи, и да играе ролята на успокояваща и възстановяваща бариерната функция на кожата.

Приложение:
Центела се използва от хиляди години за премахване на белези и насърчаване на зарастването на рани.

Съвременни проучвания показват, че екстрактите, свързани с Centella asiatica, могат да стимулират растежа на кожните фибробласти, да стимулират синтеза на кожен колаген, да инхибират възпалението и да инхибират активността на матричните металопротеинази. Следователно Centella asiatica може да възстанови уврежданията на кожата, да забави язвата на кожата, да премахне белези и да възстанови, да насърчи регенерацията на стареещата кожа, да премахне стриите и други ефекти.

Вещица леска:
Хамамелис има функцията да насърчава лимфната циркулация на кръвта, има ефект на успокояване и успокояване, има ефект на подобряване на акнето, има много добър ефект върху мазна кожа или алергична кожа, има ефект на успокояване, стягащо и антибактериално и очевидно може стягащо обемистите пори, предотвратява появата на черни точки и прави кожата по-нежна, гладка и красива.

Има много отлични откъси играят различни роли. Козметиката, приготвена от растителни екстракти като активни съставки, има много предимства в сравнение с традиционната козметика. Те преодоляват недостатъците на традиционната козметика, които разчитат на химични съединения и правят продуктите по-безопасни. Естествените съставки се абсорбират по-лесно в кожата, което прави продукта по-ефективен. По-функционални и т.н.