Топ 10 тенденции на пазара на растителни екстракти през 2021 г., повлияни от епидемията

- 2021-03-30-

До края на 2020 г. ботушите на епидемията все още не са паднали, а черните лебеди все още летят в небето. В такъв „тъмен час“ светът преживява тежка икономическа рецесия и спад в световната търговия. Първият приоритет за всички страни по света е да се гарантира продоволствена сигурност и сигурност на хранителните резерви. Какво въздействие оказва това върху хранителната и здравната индустрия? Каква е бъдещата тенденция на индустрията? Какви са несигурните колебания?

На 17 декември в CPHI Expo в Новия международен изложбен център в Шанхай се проведе „15-ият форум за иновации и развитие на природни екстракти и форум за развитие на индустрията с натурални съставки“, спонсориран от Китайската търговска камара за вносители и износители на лекарства и здравни продукти. По време на срещата директорът на клона на растителните екстракти за внос и износ на китайски лекарства и здравни продукти сподели избухването на речта „ефект на новата корона върху пазара на хранителни добавки“, задълбочена интерпретация на огнището, хранителни добавки и растителни екстракти тенденция на развитие на пазара, нека бъде в бъдеще развитието на хранителната и здравната индустрия е пълно с увереност.

01. Икономическото възстановяване все още е далеч, но индустрията на хранителните добавки пробива тенденцията

След епидемията икономиката няма да се нормализира за доста дълго време. Тоест в настоящата ситуация няма начин да се върнем там, където бяхме преди пандемията, без ваксина или широко разпространена имунизация. Това е най-лошият възможен избор, пред който бихме могли да се изправим. Това би означавало, че ще имаме голяма криза, от която ще отнеме много време, за да се възстановим.

Какви промени ще ни донесе този икономически модел?

1) Първо, търговският протекционизъм и търговските войни ще бъдат норма за дълго време;

2) Хората са все по-малко склонни да ходят на почивки в чужбина и да посещават по-малко международни изложби и конференции. Концепцията за глобално село ще бъде забравена за дълго време.

3) Политиките за облекчение и заварената емисия на валута, които трябва да бъдат приети, ще имат голямо несигурно въздействие върху икономическата тенденция след епидемията;

4) Прекомерното развитие на Интернет, предизвикано от домашна работа и епидемии, ще промени поведението на хората.

Но за индустрията на хранителните добавки епидемията е провалила тази тенденция. Например в Съединените щати в началото на епидемията посещенията на масови медийни сайтове като Twitter и Reddit за продукти за повишаване на имунната система се увеличиха 4,4 пъти, посещенията на противовъзпалителни продукти се увеличиха 2,8 пъти, посещенията на продукти от бъз се увеличиха с 16,6 пъти, посещения на ехинацея 9,4 пъти и посещения на витамин С и D повече от три пъти. При този вид трафик, САЩ през март продажбите на витамини, аминокиселини, храносмилателни ензими, хранителни добавки и други продукти се увеличиха значително.

02. Бързо растящият глобален пазар на растителни екстракти се очаква да нарасне с 16,5% в бъдеще

Глобалният пазар на растителни екстракти е достигнал 23,7 милиарда юана през 2019 г. и се очаква да достигне 59,4 милиарда юана през 2025 г., със сложен темп на растеж от 16,5% от 2019 до 2025 г. Развитието на фитохимията през последното десетилетие средният световен темп на растеж от около 5 %, тъй като хората се тревожат за ефектите на синтетични добавки, растителни лекарства, билкови екстракти, за да подобрят разбирането на ползите за здравето, и растителни екстракти, научноизследователски и развойни дейности за растеж и популярността на индустрията за хранителни продукти, храни и напитки също нараства търсенето на растителни екстракти. Следователно пазарът на растителни екстракти ще расте бързо в бъдеще.

Въпреки бързия растеж в Азиатско-Тихоокеанския регион, размерът на американския пазар, който е камбана за глобалния пазар на засаждане, остава голям. Според NBJ общите продажби на билкови хранителни добавки в САЩ са достигнали 9,602 млрд. Долара през 2019 г., изразходвайки 750 млн. Долара повече в сравнение с 2018 г. и ръст от 8,6% от 2018 г. От 2000 г. насам американският пазар преживява отрицателен растеж само през 2003 и 2010 г. Цялостната тенденция нараства с темп на нарастване от около 5% и се очаква темпът на растеж да надвиши 10% през 2020 г.